Саопштење за јавност

Саопштење за јавност

Имајући у виду епидемиолошку ситуацију у Босни и Херцеговини изазвану пандемијом коронавируса COVID-19, уважавајући упозорења и препоруке епидемиолошке струке, узимајући у обзир процјену ризика за здравље запослених, те потребу обезбјеђења несметаног процеса рада Уставног суда Босне и Херцеговине, Уставни суд БиХ је у сарадњи и уз подршку Уставног суда Републике Србије, Министарства спољних послова Републике Србије, Амбасаде Републике Србије у Босни и Херцеговини и Министарства здравља Републике Србије свим запосленицима Уставног суда БиХ омогућио вакцинацију у Републици Србији.

Прва вакцинација запосленика Уставног суда БиХ успјешно је обављена 15. марта 2021. године у Општој болници Ужице (Република Србија), а ревакцинација ће бити накнадно договорена и организована у сарадњи с надлежним институцијама Републике Србије.

Уставни суд БиХ изражава посебну захвалност колегама из Уставног суда Републике Србије на челу с предсједницом Снежаном Марковић, министру спољних послова Републике Србије Николи Селаковићу, те амбасадору Републике Србије у Босни и Херцеговини Александру Ђорђевићу, који су уз добру вољу омогућили вакцинисање запосленика Уставног суда БиХ.

Такође, Уставни суд посебно захваљује свим запосленим у Заводу за јавно здравље Ужице на челу с директорком Завода Влатком Стевановић.