Посјета специјалног извјестиоца Уједињених нација

У оквиру посјете надлежним органима у Босни и Херцеговини, данас је Уставни суд Босне и Херцеговине посјетио специјални извјестилац Уједињених нација (УН) за права на слободу мирног окупљања и удруживања Clement Nyaletsossi Voule са сарадницима.

Специјалног извјестиоца УН-а у радну посјету примили су предсједница Уставног суда Валерија Галић, потпредсједник Уставног суда Мирсад Ћеман, регистрар Севима Сали-Терзић, шефица Кабинета предсједника Ерда Зачирагић и шефица Одјељења за уставносудску праксу Ермина Думањић.

Предсједница Галић и потпредсједник Ћеман презентовали су чињенице о уставном положају, надлежностима, организацији и функционисању Уставног суда Босне и Херцеговине у тренутним околностима. Саговорници су се осврнули на мјесто, улогу и надлежност Уставног суда, посебно у сегменту заштите права на слободу мирног окупљања и удруживања.

Специјални извјестилац УН-а захвалио се на пријему, размјени мишљења и информацијама које је добио од делегације Уставног суда, те пожелио Уставном суду успјешан наставак рада.