Посјета амбасадора Уједињеног Краљевства Велике Британије и Сјеверне Ирске у Босни и Херцеговини

Његова екселенција Julian Reilly, амбасадор Уједињеног Краљевства Велике Британије и Сјеверне Ирске у Босни и Херцеговини, са сарадницима је 20. маја 2024. године посјетио Уставни суд Босне и Херцеговине.

Амбасадора Reillyja у посјету је примила предсједница Уставног суда Босне и Херцеговине Валерија Галић са сарадницима – генералном секретарком Наташом Вуковић, регистраром Севимом Сали-Терзић и шефицом Кабинета предсједника Ердом Зачирагић.

Предсједница Галић и амбасадор Reilly разговарали су о функционисању Уставног суда у тренутним околностима и о могућим изазовима у будућем раду Уставног суда. Истакнута је веома добра и успјешна досадашња сарадња Уставног суда БиХ с Британском амбасадом у Босни и Херцеговини. Предсједница Галић је искористила прилику да и лично захвали амбасадору Reillyju на подршци коју Британска влада и Британска амбасада у Босни и Херцеговини пружају Уставном суду у реализацији пројеката који служе унапређивању владавине права у Босни и Херцеговини.

Амбасадор Reilly захвалио је на пријему, размјени мишљења и информацијама које је добио од делегације Уставног суда приликом посјете те пожелио Уставном суду успјешан наставак рада.