Делегација Уставног суда БиХ на Форуму у Софији

На позив предсједнице Уставног суда Републике Бугарске Павлине Панове, предсједница Уставног суда Босне и Херцеговине Валерија Галић, потпредсједници Мирсад Ћеман и Златко Кнежевић и шефица Кабинета предсједника Ерда Зачирагић учествовали су у раду Форума балканских уставних судова, који је одржан 27. октобра 2023. године у Софији, Република Бугарска.

Тема Форума била је “Искуство земаља о омогућавању приступа грађана уставном правосуђу”. Форум је свечаним говором отворила предсједница Уставног суда Републике Бугарске Павлина Панова. Предсједница Галић је изложила свој реферат о поменутој теми те поздравила рад и циљеве Форума, посебно у сегменту успоставе и заштите владавине права у балканској регији.

Током Форума предсједница Галић и потпредсједници Ћеман и Кнежевић сусрели су се с предсједницима и судијама уставних судова и других највиших судова, те с правним експертима који су учествовали у раду Форума, с којима су размијенили мишљења о теми Форума и разговарали о другим актуелним темама уставног судства.