Predsjednica Galić u radnom posjetu Europskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu

Predsjednica Ustavnog suda Bosne i Hercegovine Valerija Galić i šefica Kabineta predsjednika Erda Začiragić sudjelovale su u radu seminara koji je pod nazivom “Sudski dijalog putem mehanizma savjetodavnih mišljenja u skladu s Protokolom broj 16” organizirao Europski sud za ljudska prava. Seminar je održan 13. listopada 2023. godine u Europskom sudu u Strasbourgu.

Seminar su otvorile Síofra O’Leary, predsjednica Europskog suda, i Marija Pejčinović Burić, generalna tajnica Vijeća Europe. Organiziran je u okviru dvije sesije. Prva sesija je bila pod nazivom “Različite perspektive pristupa Protokolu br. 16”, a druga pod nazivom “Konkretne lekcije naučene iz prvog postupka u skladu s Protokolom br. 16.” Cilj seminara bio je da se, pet godina kasnije, ocijeni kako funkcionira mehanizam savjetodavnih mišljenja, da se elaboriraju smjernice koje se daju sudovima te da se planira budućnost Protokola.

Tijekom navedenog posjeta predsjednica Galić susrela se s predsjednicom i sucima Europskog suda za ljudska prava, predsjednicima i sucima drugih europskih sudova, te s drugim sudionicima s kojima je razmijenila mišljenje o temi seminara i razgovarala o drugim aktualnim temama.

Copyrights @ 2024 Ustavni sud BiH Sva prava zadržana.