Posjet veleposlanika Johanna Sattlera

Posjet veleposlanika Johanna Sattlera

Njegova Ekscelencija, veleposlanik Johann Sattler, šef Delegacije Europske unije u Bosni i Hercegovini i specijalni predstavnik Europske unije u Bosni i Hercegovini, posjetio je danas Ustavni sud Bosne i Hercegovine.

Veleposlanika Sattlera u radni posjet primili su predsjednik Ustavnoga suda Bosne i Hercegovine Mato Tadić i generalna tajnica Ustavnoga suda Bosne i Hercegovine Nataša Vuković.

Predsjednik Tadić upoznao je veleposlanika Sattlera s ustavnim položajem, ustrojstvom i funkcioniranjem Ustavnoga suda Bosne i Hercegovine i relevantnim podacima o radu Ustavnoga suda BiH.

Predsjednik Tadić i veleposlanik Sattler razgovarali su o poziciji Ustavnoga suda BiH u ustavnopravnoj strukturi Bosne i Hercegovine i o značaju odluka Ustavnoga suda BiH u pravnom sustavu Bosne i Hercegovine, a u kontekstu Mišljenja Europske komisije o zahtjevu Bosne i Hercegovine za članstvo u Europskoj uniji. Istaknut je značaj suradnje Ustavnoga suda BiH, Delegacije Europske unije u Bosni i Hercegovini i Ureda specijalnog predstavnika Europske unije u BiH.

Veleposlanik Sattler je zahvalio na prijemu, razmjeni mišljenja i informacijama koje je dobio prilikom posjeta, te istaknuo bezuvjetnu potporu integritetu i neovisnosti Ustavnoga suda BiH.

Copyrights @ 2024 Ustavni sud BiH Sva prava zadržana.