Posjet ombudsmana Bosne i Hercegovine

Novoimenovani ombudsmani Bosne i Hercegovine dr. Jasminka Džumhur, Nives Jukić i dr. Nevenko Vranješ posjetili su 11. listopada 2022. godine Ustavni sud Bosne i Hercegovine.

Ombudsmane su primili predsjednica Ustavnog suda Valerija Galić i dopredsjednici Miodrag Simović i Mirsad Ćeman.

Predsjednica Galić i dopredsjednici Simović i Ćeman su ombudsmanima prezentirali činjenice o ustavnom položaju, ustroju i funkcioniranju Ustavnog suda, o apelacijskoj i apstraktnoj nadležnosti, kao i relevantne statističke podatke o radu Ustavnog suda BiH. Sugovornici su se u razgovoru osvrnuli i na mjesto i ulogu Ustavnog suda BiH u ustavnopravnoj strukturi Bosne i Hercegovine, na značaj odluka Ustavnog suda BiH u pravnom sustavu Bosne i Hercegovine, kao i na značaj njihove implementacije. Naglašena je volja i spremnost za unapređenje dosadašnje suradnje između Ustavnog suda BiH i Institucije ombudsmana za ljudska prava BiH, posebno na polju zaštite ljudskih prava i temeljnih sloboda.

Ombudsmani su zahvalili na prijemu, razmjeni mišljenja i informacijama koje su prilikom posjeta dobili od predsjednice Galić i dopredsjednika Simovića i Ćemana, te poželjeli Ustavnom sudu uspješan nastavak rada.

Copyrights @ 2024 Ustavni sud BiH Sva prava zadržana.