Britanski veleposlanik u Bosni i Hercegovini Matthew Field posjetio Ustavni sud Bosne i Hercegovine

Britanski veleposlanik u Bosni i Hercegovini Matthew Field posjetio Ustavni sud Bosne i Hercegovine

Njegova Ekscelencija Matthew Field, veleposlanik Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Bosni i Hercegovini, posjetio je 22. veljače 2022. godine Ustavni sud Bosne i Hercegovine.

Veleposlanika Fielda u posjet je primio predsjednik Ustavnog suda Bosne i Hercegovine Mato Tadić.

Predsjednik Tadić je prezentirao veleposlaniku činjenice o ustavnom položaju, ustroju i funkcioniranju Ustavnog suda BiH, o apelacijskoj i apstraktnoj nadležnosti, kao i relevantne statističke podatke o radu Ustavnog suda. Sugovornici su se u razgovoru osvrnuli i na mjesto i ulogu Ustavnog suda BiH u ustavnopravnoj strukturi Bosne i Hercegovine, te na značaj odluka Ustavnog suda BiH u pravnom sustavu Bosne i Hercegovine, kao i na važnost njihove implementacije. Iskazana je veoma dobra i uspješna dosadašnja suradnja Ustavnog suda BiH s Britanskim veleposlanstvom u Bosni i Hercegovini. U svezi s tim, predsjednik Tadić je iskoristio priliku da i osobno zahvali veleposlaniku Fieldu na potpori koju Britansko veleposlanstvo pruža Ustavnom sudu BiH u realiziranju projekata koji služe unapređivanju vladavine prava u Bosni i Hercegovini.

Veleposlanik Field je zahvalio na prijemu, razmjeni mišljenja i informacijama koje je dobio od predsjednika Tadića prilikom posjeta. Istaknuo je važnost uloge Ustavnog suda BiH u pravnom sustavu Bosne i Hercegovine, posebno u segmentu vladavine prava, te poželio Ustavnom sudu uspješan nastavak rada.

Copyrights @ 2024 Ustavni sud BiH Sva prava zadržana.