Predsjednica Ustavnog suda BiH Valerija Galić na forumu u Beogradu

Predsjednica Ustavnog suda Bosne i Hercegovine Valerija Galić i šefica Kabineta predsjednika Erda Začiragić su od 2. do 3. lipnja 2023. godine sudjelovale u radu Drugog foruma o rodnoj ravnopravnosti za Zapadni Balkan.

Forum je organizirao AIRE centar uz potporu Vlade Ujedinjenog Kraljevstva. Na Forumu su sudjelovali predsjednica Europskog suda za ljudska prava u Strasbourgu Síofra O'Leary, sadašnji i bivši suci Europskog suda za ljudska prava, predsjednici sudova, suci i stručnjaci iz regije, kao i međunarodni stručnjaci s kojima se predsjednica Galić susrela i razmijenila mišljenja o samoj temi Foruma, kao i o drugim aktualnim pitanjima. Inače, predsjednica Galić je članica Mreže sutkinja i sudaca posvećenih rodnoj ravnopravnosti (GCJ mreža).

Rad Foruma je organiziran u obliku panel-diskusija i radnih grupa. Raspravljajući o brojnim ključnim temama kao što su rodno zasnovano nasilje, rodni stereotipi u pravosuđu i diskriminacija na temelju spola u kontekstu upošljavanja, javnog, privatnog i obiteljskog života, sudionici su se tijekom Foruma fokusirali na ključna načela o ravnopravnosti spolova koja proizlaze iz sudske prakse Europskog suda za ljudska prava.

Copyrights @ 2024 Ustavni sud BiH Sva prava zadržana.