Predsjednica Galić sudjelovala na XIX. kongresu Konferencije europskih ustavnih sudova

Predsjednica Ustavnog suda Bosne i Hercegovine Valerija Galić, generalna tajnica Ustavnog suda Nataša Vuković i šefica Odjeljenja za ustavnosudsku praksu Ermina Dumanjić sudjelovale su na XIX. kongresu Konferencije europskih ustavnih sudova (Kongres CECC-a), koji je održan 22. i 23. svibnja 2024. godine u Kišinjevu u organizaciji Ustavnog suda Republike Moldavije. Tema Kongresa CECC-a je bila „Oblici i granice sudskog poštovanja: iskustvo ustavnih sudova”.

Kongres CECC-a je održan u okviru tri plenarne sjednice pod nazivima: Interakcija između ustavnih sudova i nadnacionalnih sudova, Političko i pravno u nadležnosti ustavnih sudova i Očuvanje ustavnih načela tokom izvanrednog stanja. U okviru ovog događaja predsjednica Galić je sudjelovala i na sastanku Kruga predsjednika, koji je usvojio Završnu deklaraciju XIX. kongresa CECC-a.

Tijekom ovog događaja predsjednica Galić se susrela s predsjednicima i sucima europskih ustavnih i najviših sudova koji su sudjelovali na Kongresu CECC-a, s kojima je razmijenila mišljenja o samoj temi Kongresa, kao i o drugim aktualnim ustavnopravnim pitanjima.

Copyrights @ 2024 Ustavni sud BiH Sva prava zadržana.