Predsjednica Galić na Međunarodnoj konferenciji u Skoplju

Na poziv predsjednice Ustavnog suda Republike Sjeverne Makedonije Dobrile Kacarske, delegacija Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, u sastavu: predsjednica Ustavnog suda BiH Valerija Galić i šefica Odjeljenja za ustavnosudsku praksu Ermina Dumanjić, prisustvovala je ceremoniji i sudjelovala u radu Međunarodne konferencije o temi „Ustavnosudska zaštita slobode misli i slobode javnog izražavanja misli“, koja je 15. ožujka 2024. godine održana u Skoplju, Republika Sjeverna Makedonija.

Konferencija je održana povodom obilježavanja 60. obljetnice osnivanja Ustavnog suda Republike Sjeverne Makedonije, kao forum za prezentaciju iskustava i raspravu o spomenutoj temi, te o metodama i perspektivama ustavnih sudova i međunarodnih institucija, zaštitnika sloboda i prava u toj oblasti. U okviru događaja predsjednica Galić je izložila svoj referat o temi Konferencije.

Konferenciji su prisustvovali predsjednici, dopredsjednici, suci ustavnih sudova i drugih najviših sudova, kao i visoki zvaničnici i pravni eksperti, s kojima je predsjednica Galić razmijenila stručna mišljenja o temi Konferencije te o aktualnim pitanjima ustavnog sudstva.

Copyrights @ 2024 Ustavni sud BiH Sva prava zadržana.