Dopredsjednik Ćeman na Međunarodnoj konferenciji u Tirani

Na poziv predsjednice Ustavnoga suda Republike Albanije Vitore Tusha delegacija Ustavnoga suda Bosne i Hercegovine, koju čine dopredsjednik Mirsad Ćeman i šefica Kabineta predsjednika Erda Začiragić, sudjelovala je u radu Međunarodne konferencije o temi “Uloga ustavnih sudova u novim demokracijama”, koja je održana od 20. do 21. listopada 2022. godine u Tirani, Albanija.

Ova međunarodna konferencija je održana povodom obilježavanja 30. godišnjice Ustavnoga suda Republike Albanije. Konferencija se odvijala u tri sesije pod nazivima: 1. “Dijalog između ustavnih sudova i njegov utjecaj na zaštitu i razvoj ustavnih prava i sloboda”, 2. “Ustavna jurisprudencija kao garancija u konsolidaciji vladavine prava” i 3. “Uloga ustavnoga pravosuđa u razvoju temeljnih vrijednosti društva”.

Konferenciji su nazočili predsjednici, dopredsjednici, suci ustavnih sudova i drugih najviših sudova, kao i pravni eksperti sa kojima je dopredsjednik Ćeman razmijenio stručna mišljenja o temi Konferencije, te o aktualnim pitanjima ustavnoga sudstva.

Copyrights @ 2023 Ustavni sud BiH Sva prava zadržana.