Priopćenje za javnost

Priopćenje za javnost

Imajući u vidu epidemiološku situaciju u Bosni i Hercegovini izazvanu pandemijom koronavirusa COVID-19, uvažavajući upozorenja i preporuke epidemiološke struke, uzimajući u obzir procjenu rizika za zdravlje uposlenih, te potrebu osiguranja nesmetanog procesa rada Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, Ustavni sud BiH je u suradnji i uz potporu Ustavnog suda Republike Srbije, Ministarstva vanjskih poslova Republike Srbije, Veleposlanstva Republike Srbije u Bosni i Hercegovini i Ministarstva zdravlja Republike Srbije svim uposlenicima Ustavnog suda BiH omogućio cijepljenje u Republici Srbiji.

Prvo cijepljenje uposlenika Ustavnog suda BiH uspješno je obavljeno 15. ožujka 2021. godine u Općoj bolnici Užice (Republika Srbija), a druga doza cjepiva će biti naknadno dogovorena i organizirana u suradnji s nadležnim institucijama Republike Srbije.

Ustavni sud BiH izražava posebnu zahvalnost kolegama iz Ustavnog suda Republike Srbije na čelu s predsjednicom Snežanom Marković, ministru vanjskih poslova Republike Srbije Nikoli Selakoviću, te veleposlaniku Republike Srbije u Bosni i Hercegovini Aleksandru Đorđeviću, koji su uz dobru volju omogućili cijepljenje uposlenika Ustavnog suda BiH.

Također, Ustavni sud posebno zahvaljuje svim uposlenim u Zavodu za javno zdravlje Užice na čelu s direktoricom Zavoda Vlatkom Stevanović.

Copyrights @ 2024 Ustavni sud BiH Sva prava zadržana.