Predsjednica Galić na konferenciji u Berlinu

Predsjednica Ustavnog suda Bosne i Hercegovine Valerija Galić je na poziv predsjednika Saveznog ustavnog suda Njemačke prof. dr. Stephana Harbartha sudjelovala na Konferenciji o temi „Klimatske promjene kao izazov za ustavno pravo i ustavne sudove”, koja je održana 4. i 5. svibnja 2023. godine u Berlinu. S predsjednicom Galić Konferenciji je prisustvovala šefica Kabineta predsjednice Erda Začiragić.

Konferenciju je otvorio predsjednik Saveznog ustavnog suda prof. dr. Stephan Harbarth. Ključna pravna pitanja o temi Konferencije su obrađena tijekom tri radne sesije.

Tijekom Konferencije predsjednica Galić se susrela s predsjednikom i sucima Saveznog ustavnog suda, predsjednicima, sucima drugih europskih ustavnih i vrhovnih sudova koji su sudjelovali na Konferenciji, s kojima je razmijenila mišljenja o samoj temi Konferencije, kao i o drugim aktualnim ustavnopravnim pitanjima.

Predsjednik Savezne Republike Njemačke dr. Frank Walter Steinmeier je priredio svečani prijem za sudionike Konferencije.

Copyrights @ 2023 Ustavni sud BiH Sva prava zadržana.