Posjet veleposlanika Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Bosni i Hercegovini

 

Njegova Ekscelencija Matthew Field, veleposlanik Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Bosni i Hercegovini, posjetio je 27. studenoga 2019. godine Ustavni sud Bosne i Hercegovine.

Veleposlanika Fielda u posjet je primio predsjednik Ustavnog suda Bosne i Hercegovine Zlatko M. Knežević.

Predsjednik Knežević je veleposlaniku prezentirao činjenice o ustavnom položaju, ustroju i funkcioniranju Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, o apelacijskoj i apstraktnoj nadležnosti, kao i relevantne statističke podatke o radu Ustavnog suda BiH. Sugovornici su se u razgovoru osvrnuli i na mjesto i ulogu Ustavnog suda BiH u ustavnopravnoj strukturi Bosne i Hercegovine, te na značaj odluka Ustavnog suda BiH u pravnom sustavu Bosne i Hercegovine, kao i na značaj njihove implementacije. Iskazana je veoma dobra i uspješna dosadašnja suradnja Ustavnog suda s Britanskim veleposlanstvom u Bosni i Hercegovini. U svezi s tim, predsjednik Knežević je iskoristio priliku da i osobno zahvali veleposlaniku Fieldu na podršci koju Britansko veleposlanstvo pruža Ustavnom sudu.

Veleposlanik Field je zahvalio na prijemu, razmjeni mišljenja i informacijama koje je prilikom posjeta dobio od predsjednika Kneževića. Istaknuo je važnost uloge Ustavnog suda Bosne i Hercegovine u pravnom sustavu Bosne i Hercegovine, posebice u segmentu zaštite ljudskih prava i temeljnih sloboda i u segmentu vladavine prava, te poželio Ustavnom sudu Bosne i Hercegovine uspješan nastavak rada. 
Podijeli
Copyrights @ 2022 Ustavni sud BiH Sva prava zadržana.