Posjet veleposlanika Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Bosni i Hercegovini

Njegova Ekscelencija Julian Reilly, veleposlanik Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Bosni i Hercegovini, sa suradnicima je 20. svibnja 2024. godine posjetio Ustavni sud Bosne i Hercegovine.

Veleposlanika Reillyja u posjet je primila predsjednica Ustavnog suda Bosne i Hercegovine Valerija Galić sa suradnicima – generalnom tajnicom Natašom Vuković, registrarom Sevimom Sali-Terzić i šeficom Kabineta predsjednika Erdom Začiragić.

Predsjednica Galić i veleposlanik Reilly razgovarali su o funkcioniranju Ustavnog suda u trenutnim okolnostima i o mogućim izazovima u budućem radu Ustavnog suda. Istaknuta je veoma dobra i uspješna dosadašnja suradnja Ustavnog suda BiH s Britanskim veleposlanstvom u Bosni i Hercegovini. Predsjednica Galić je iskoristila priliku da i osobno zahvali veleposlaniku Reillyju na podršci koju Britanska vlada i Britansko veleposlanstvo u Bosni i Hercegovini pružaju Ustavnom sudu u realizaciji projekata koji služe unapređivanju vladavine prava u Bosni i Hercegovini.

Ambasador Reilly zahvalio je na prijemu, razmjeni mišljenja i informacijama koje je dobio od delegacije Ustavnog suda prilikom posjeta te poželio Ustavnom sudu uspješan nastavak rada.

Copyrights @ 2024 Ustavni sud BiH Sva prava zadržana.