Posjet veleposlanice, šefice Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini

 

Njezina Ekscelencija Kathleen Kavalec, veleposlanica, šefica Misije OSCE-a, danas je prvi put nakon imenovanja na ovu poziciju posjetila Ustavni sud Bosne i Hercegovine.

Njezinu Ekscelenciju, veleposlanicu Kavalec u radni posjet su primili predsjednik Ustavnoga suda Bosne i Hercegovine Zlatko M. Knežević i dopredsjednik Ustavnoga suda Bosne i Hercegovine Mirsad Ćeman.

Predsjednik Knežević i dopredsjednik Ćeman su prezentirali veleposlanici činjenice o ustavnome položaju, ustrojstvu i funkcioniranju Ustavnoga suda Bosne i Hercegovine. U razgovoru sugovornici su se osvrnuli i na mjesto i ulogu Ustavnoga suda BiH u ustavnopravnoj strukturi Bosne i Hercegovine, te na značaj odluka Ustavnoga suda BiH u pravnome sustavu Bosne i Hercegovine, kao i na značaj njihove implementacije. Naglašena je veoma uspješna dosadašnja suradnja koju Ustavni sud Bosne i Hercegovine ima sa Misijom OSCE-a u Bosni i Hercegovini u domeni promoviranja i promicanja zaštite ljudskih prava, kao i vladavine prava.

Veleposlanica Kavalec je zahvalila za prijem, razmjenu mišljenja i informacije koje je dobila od predsjednika Kneževića i dopredsjednika Ćemana prilikom posjeta. Istaknula je važnost uloge Ustavnoga suda Bosne i Hercegovine u pravnome sustavu Bosne i Hercegovine, posebice u segmentu zaštite ljudskih prava i temeljnih sloboda, te vladavine prava i poželjela Ustavnome sudu Bosne i Hercegovine uspješan nastavak rada.

 
Podijeli
Copyrights @ 2022 Ustavni sud BiH Sva prava zadržana.