Posjet specijalnog izvjestitelja Ujedinjenih naroda

U okviru posjeta nadležnim organima u Bosni i Hercegovini, danas je Ustavni sud Bosne i Hercegovine posjetio specijalni izvjestitelj Ujedinjenih naroda (UN) za prava na slobodu mirnog okupljanja i udruživanja Clement Nyaletsossi Voule sa suradnicima.

Specijalnog izvjestitelja UN-a u radni posjet primili su predsjednica Ustavnog suda Valerija Galić, dopredsjednik Ustavnog suda Mirsad Ćeman, registrar Sevima Sali-Terzić, šefica Kabineta predsjednika Erda Začiragić i šefica Odjeljenja za ustavnosudsku praksu Ermina Dumanjić.

Predsjednica Galić i dopredsjednik Ćeman prezentirali su činjenice o ustavnom položaju, nadležnostima, organizaciji i funkcioniranju Ustavnog suda Bosne i Hercegovine u trenutnim okolnostima. Sugovornici su se osvrnuli na mjesto, ulogu i nadležnost Ustavnog suda, posebice u segmentu zaštite prava na slobodu mirnog okupljanja i udruživanja.

Specijalni izvjestitelj UN-a zahvalio se na prijemu, razmjeni mišljenja i informacijama koje je dobio od delegacije Ustavnog suda, te poželio Ustavnom sudu uspješan nastavak rada.

Copyrights @ 2024 Ustavni sud BiH Sva prava zadržana.