Posjet delegacije Suda za rješavanje sukoba nadležnosti Republike Turske

 

Danas je Ustavni sud Bosne i Hercegovine posjetila delegacija Suda za rješavanje sukoba nadležnosti Republike Turske na čelu s predsjednikom tog suda Hicabijem Dursunom, koji je ujedno i sudac Ustavnog suda Republike Turske.

Navedenu delegaciju u Ustavnom sudu BiH primili su predsjednik Ustavnog suda Bosne i Hercegovine Zlatko M. Knežević i dopredsjednik Ustavnog suda Bosne i Hercegovine Mirsad Ćeman sa suradnicima – registrarom Zvonkom Mijanom i šeficom Kabineta predsjednika Erdom Začiragić.

Predsjednik Knežević i dopredsjednik Ćeman su prezentirali delegaciji činjenice o ustavnom položaju, ustroju, sastavu i funkcioniranju Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, o apelacijskoj i apstraktnoj nadležnosti, kao i relevantne statističke podatke o radu Ustavnog suda BiH. Sugovornici su se u razgovoru osvrnuli i na mjesto i ulogu Ustavnog suda BiH u ustavnopravnoj strukturi Bosne i Hercegovine, te na značaj odluka Ustavnog suda BiH u pravnom sustavu Bosne i Hercegovine. Naglašena je veoma uspješna dosadašnja suradnja koju Ustavni sud Bosne i Hercegovine ima sa Ustavnim sudom Republike Turske. Predsjednik Dursun je predsjednika Kneževića i dopredsjednika Ćemana bliže upoznao s nadležnostima i funkcioniranjem Suda za rješavanje sukoba nadležnosti Republike Turske, kao i s radom Ustavnog suda Republike Turske.

Predsjednik Dursun je u ime delegacije zahvalio na prijemu, razmjeni mišljenja i informacijama koje je prilikom posjeta dobio od predsjednika Kneževića i dopredsjednika Ćemana, te poželio Ustavnom sudu Bosne i Hercegovine uspješan nastavak rada.

Podijeli
Copyrights @ 2022 Ustavni sud BiH Sva prava zadržana.